Wat moet ik nu weer eten vanavond?

Heel begrijpelijk als je soms even niet meer weet wat je moet eten en daardoor weer in je oude (ongezonde) eetpatroon terugvalt. De afgelopen weken heb ik tips gegeven voor het ontbijt, de lunch en tussendoortjes. Maar vandaag toch misschien wel de moeilijkste van allemaal: het avond eten!

“Weet jij wat ik moet eten vanavond?”

Ik hoor zo vaak mensen hardop denken “Wat zal ik vanavond eens eten?” Helaas moet ik mezelf ook weleens betrappen op het feit dat ik het even niet meer weet. Maar laten we vooral onze krachten bundelen door elkaar op ideeën te brengen.

Onwijs lekkere en snelle curry

Je kunt natuurlijk je eigen curry maken en daar ben ook zeker een voorstander van. Maar ik snap best dat je daar niet altijd zin in hebt.

Van het merk Fair Trade Original heb je nu kant- en klare currypasta’s, waar geen zooi in zit. Je kunt ze gewoon kopen bij de Jumbo en Albert Heijn.  Heerlijk en lekker snel. Let alleen wel op de dosering, sommige zijn best pittig…

Maak zelf patatjes… maar dan anders

Eerlijk toegeven dat patat (of friet ;)) niet de meest gezonde keuze is. Maar heb je weleens geprobeerd patatjes te maken van zoete aardappel, knolselderij of pastinaak. Ze worden misschien niet zo krokant als ‘echte’ patatjes, maar zeker niet minder lekker.

Ook lekker: kapsalon met zoete aardappel en ‘knoflooksaus’ van (geiten) yoghurt. Succes gegarandeerd!

IMG_0520.jpg 

Vervang je aardappel

Kun je maar moeilijk afwijken van je gewoonlijke ‘aardappel-groente-vlees’ maaltijd, maar wil je wel gezondere aanpassingen maken? Vervang dan gewoon de reguliere pieper voor een zoete. Of wissel ze af!

Voor als je ultiem lui bent (of gewoon weinig tijd hebt)

Roerbak. Ik vind het fantastisch. Je verzint gewoon wat groente (zoals broccoli, paprika, boontjes etc.) en die roerbak/wok je vervolgens met wat kip, bonen en andere dingen die je lekker vindt. Klein beetje tamari (sojasaus) erbij voor de smaak. Kind kan de was doen, toch?

Frittata for life

Een Frittata is eigenlijk een luxe omelet gevuld met groente naar keuze. Hieronder zie je eentje die ik heb gemaakt met o.a. groene asperges en erwtjes. Google maar eens op een lekker recept :).

IMG_0521.jpg

Wat eet jij graag ’s avonds?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s