RECEPT: Avocado- Koffie Brownie

Eindelijk; Foodstappen is back. Het was een heftige periode vol met examens en examenuitslagen, keihard leren en werken. Maar, eindelijk kan ik vol trots zeggen dat ik geslaagd ben voor de opleidingen HBO Medische Basis Kennis en Orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur. En nu gaan we weer verder met bloggen!

Om mijn geluk compleet te maken, won ik afgelopen week een avocado pakket van Organic Kitchen met o.a. rauwe cacao, couscous, tomaten spread, rijstwafels, spelt crackers en agave siroop. Je raadt het al, daar moest ik natuurlijk een receptje mee maken! Dit is het geworden:

Avocado – koffie brownie

Ingrediënten:

  • 50 gram cacao
  • 100 gram amandelmeel
  • Twee ‘koffieschepjes’ gemalen koffiebonen
  • 1 grote avocado (of twee kleintjes)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels agave siroop
  • Snufje (wijnsteen) bakpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: topping van bijvoorbeeld blauwe bessen of kokosrasp
  • Optioneel: nootjes voor in het beslag

 Wat moet je doen?

Dit is echt enorm simpel:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of cake blik in met bijvoorbeeld kokosolie.

Mix daarna alle droge ingrediënten in een kom. Doe vervolgens alle natte (ook de avocado dus) ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Vervolgens voeg je de droge ingrediënten bij de natte in de machine en mix je dit ook weer tot een gladde massa. Voeg zo nodig een beetje water toe. Mocht je het lekker vinden, dan kun je nootjes aan het beslag toevoegen.

Na het mixen van de natte en droge ingrediënten kun je het beslag in de ingevette vorm doen. Strijk het even glad en voeg vervolgens, indien gewenst, een topping toe. Ik gebruikte blauwe bessen, maar kokosrasp is ook erg lekker.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en wacht 20 minuten. Na die tijd haal je de schaal er weer uit en laat je deze afkoelen.

Daarna is het een kwestie van snijden en opeten natuurlijk!

Een gezonde snack

Je kunt deze brownie prima met mate gebruiken als ‘gezonde snack’. Vooral als je het lastig vindt om dagelijks veel groente binnen te krijgen is het verstoppen van groente in baksels een goede oplossing.

Ook lekker met zelf gemaakte jam…

Eetsmakelijk 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s