11- daagse Cleanse & Revitalise detox van Laviesage | Ervaring

Wellicht zal het je niet ontgaan zijn; wij (mijn moeder en ik) hebben vorige week een detox kuur gedaan. De ‘Cleanse & Revitalise’ detox van het merk Laviesage. Wij delen natuurlijk graag onze ervaringen!

Maar eerst; wat is een detox?

Dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan gifstoffen. Vervuilde lucht, auto ritjes, voeding, drinkwater, huisdieren enzovoort. Gelukkig kan ons lichaam zelf heel veel van deze toxines de deur uit werken, maar helaas lang niet alle.

Met behulp van een detox (kuur) help je het lichaam ontdoen van de opgeslagen gifstoffen. Zo simpel is het eigenlijk ;).

Hoe werkt Cleanse & Revitalise?

De detox duurt 11 dagen en bestaat uit een kit. De eerste 2 dagen bereid je het lichaam voor op het ontdoen van gifstoffen. Vanaf dag 3 tot 7 begint het echte werk. Door middel van supplementen en bepaalde voedingen worden je lever, galblaas, nieren en lymfesysteem gestimuleerd te ontgiften. Vervolgens eet je weer 2 dagen erg licht om te wennen aan ‘normaal’ voedsel.

Alles staat keurig uitgewerkt in een (recepten) boekje en boodschappenlijsten zijn kant en klaar aangeleverd. Scheelt weer, hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Vind je dat ook lastig, maar wil je liever geen detox doen? Kijk dan eens naar de blogpost> Wat moet ik nu weer eten vanavond?  

Wat belooft het?

Na 11 dagen flink aan de smoothies, soepjes, vieze drankjes en vooral veel avocado’s belooft Laviesage je het volgende:

  • Een gereinigd lichaam
  • Gewichtsverlies van 4-5 kg.
  • Verhoogd energie niveau
  • Stralende huid

Hoe was het tijdens het detoxen?

Best wel pittig. Ikzelf vond het vooral lastig iemand anders te laten bepalen wat ik ging eten. Ik kon niet zomaar ergens gaan lunchen een handje nootjes nemen als ik trek had (waar ik aan het begin best last van had). Voor de rest vond ik het goed te doen. Behalve de ochtendmisselijkheid/overgeven (nee ik ben niet zwanger) dan, dat was erg naar.

Omdat ik natuurlijk het grootste deel van de tijd best gezond eet, was het voor mij makkelijker om me aan te passen. Mijn moeder (Annemarie) daarentegen had het daar iets moeilijker mee: “Ik kokhalsde van de eerste smoothie.” Gelukkig geeft ze niet zo snel op en heeft ze toch de kuur afgemaakt met hier en daar een rijstwafel in plaats van een smoothie. Ook van de recepten kon ze minder genieten als dat ik deed, maar dat is natuurlijk puur smaakverschil.

“Ik kokhalsde van de eerste smoothie.”

Beide hebben we in het begin typische ‘detox symptomen’ ervaren: hoofdpijn, moe, slap, misselijk. Maar dat hoort er toch ook wel een beetje bij.

Hoe was het net na het detoxen?

Doet de detox echt wat het belooft?

Een gereinigd lichaam

Zeker, alhoewel dit een milde detox kuur is, reinigt het zeker je lichaam. Ik merk dat vooral aan mijn spijsvertering, die ineens een stuk beter geworden is. Ook mijn mond voelt ineens veel schoner aan.

Wat Annemarie daarentegen ondervond, vind ik vooral erg bijzonder. Soms had ze, na een lange tijd niet gemasseerd te hebben, last van de gewrichten in haar handen. Tijdens en na de detox- geen last meer van. Ik vermoed dat dit komt door de ontstekingsremmende voeding die wij de gehele week hebben gegeten.

Gewichtsverlies van 4-5 kg

Bijna waar: Annemarie verloor 3 kg en ik 2 kg. Ga echter nooit detoxen voor blijvend gewichtsverlies. Dat heeft een beetje hetzelfde effect als een dieet (jojo) en daar wordt je lichaam niet erg blij van.

IMG_0446

Verhoogd energie niveau

Heel erg waar! Ik hoorde het laatst nog van mijn vriendinnen dat ik erg veel energie had! Het verschil merk ik met name ’s avonds, als ik er een lange werk/school dag op heb zitten, kan ik daarna nog prima iets doen zonder extreem uitgeput te zijn. Erg fijn!

“Als ik er een lange werk/school dag op heb zitten, kan ik daarna nog prima iets doen zonder extreem uitgeput te zijn.”

Stralende huid

Hier kunnen we helaas beide niet zoveel over zeggen. Door goede deels goede voeding en genen hebben wij alle twee bijna geen last van onzuiverheden.

En nu?

Het is nu een week nadat we de laatste dag hebben afgesloten. Ik voel me fit, soms ’s ochtend wel nog af en toe misselijk. Ik heb energie voor 10 en dat is fijn! Wel zit er weer een kilo aan, maar daar waarschuwde ik eerder al voor.

Daarnaast heeft het me ook een hoop nieuwe ideeën en inspiratie gegeven wat betreft eten. Soms raak je in zo’n gewoonte sleur en probeer je geen nieuwe dingen meer. De recepten in het recepten boekje hebben hier echt wel verandering in gebracht.

“Voeding die ik eerst altijd erg lekker vond, laat me nu koud.”

Mama eet sinds dien wat vaker mee met de dingen die ik eet. Zij merkt vooral dat haar smaak erg veranderd is. “Voeding die ik eerst altijd erg lekker vond, laat me nu koud.”

Wil je ook deze detox doen?

Er wordt aangeraden 2 keer per jaar te detoxen. In het voor- en najaar. Dit in verband met de toxines, waar we het al eerder over hadden. Je kunt de detox bestellen op de website van Laviesage ; 23 mei weer leverbaar.

Alvast heel veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s