Wat moet ik nu weer eten? Ontbijt inspiratie

Heel begrijpelijk als je soms even niet meer weet wat je moet eten en daardoor weer in je oude (ongezonde) eetpatroon terugvalt. Daarom volgt deze reeks van blogposts. In de weken die volgen zal ik jullie elke week verblijden met wat eet-inspiratie. Vandaag: het ontbijt!

Allereerst graag even aandacht voor het volgende: ik ben geen perfect voorbeeld van ‘hoe het zou moeten’, jouw lichaam reageert namelijk weer anders dan het mijne of die van bijvoorbeeld de buurman. Luister dus altijd naar je eigen lichaam en eet voeding die voor jouw lijf goed voelt.

Ontbijt voorbeelden

Sommigen ontbijten niet, de anderen heel weinig, terwijl ik toch best flink wat naar binnen kan werken. Ben je het standaard broodje pindakaas een beetje zat? Vind hier wat inspiratie:

Havermout met (plantaardige) melk, fruit en noten/zaden/pitten

Afhankelijk van wat we in huis hebben, mix ik het een en ander door elkaar. Ook lekker met pindakaas of amandelboter.

Bananen split

Iets waar vriendlief een keer op een zondagochtend mee aan kwam zetten; een banaan door de lengte gehalveerd. Daarop wat pindakaas, kaneel en kokosvlokken, maar je kunt uiteraard variëren met de toppings. Makkelijk en snel!

bananensplt.PNG

(Plantaardige) yoghurt met een beetje havermout, noten en/of fruit

Meestal eet ik dan kokos- of geitenyoghurt. Let er wel op dat er geen suiker, E-nummers of andere toevoegingen in zitten. Of maak zelf kokosyoghurt! Geen tijd voor/zin in? De kokosyoghurtjes van Abbot Kinneys zijn ook prima!

Een omelet met (left over) groenten

Mooie manier om de dag te beginnen met wat groens! Heerlijk met wat avocado, broccoli, spinazie, tomaat of andere groenten die je (over) hebt.

(Groene) smoothie

Zelf word ik er niet zo warm van. Maar wie weet jij wel! Laatst maakte ik een smoothie van bleekselderij, komkommer, peer en munt; best lekker. Let er alleen wel op dat je de smoothie goed kauwt. In je speeksel zitten namelijk enzymen die verderop in je spijsvertering helpen met het verteren van je voedsel. Sowieso bij elk voedingsmiddel belangrijk, maar bij smoothies nog een extra aandachtspuntje.

Pannenkoekjes

Ach wat hou ik toch van Pannenkoeken. Glutenvrij het liefst, gemaakt van boekweit- of amandelmeel. Of wat dacht je van banaan-ei pannenkoekjes? Recept staat onder het kopje ‘Eet inspiratie’ op mijn instragram.

pannenkoekjes

Welke is jouw favoriet? 🙂

Volgende week geef ik wat tips voor tussendoortjes!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s