Sascha & haar verhaal

Orthomoleculair therapeut, ademcoach, mama van Luna, ex-pcos’er, vriendin van Robin – allemaal rollen die ik in het dagelijks leven veelal met plezier vervul. Maar ik ben vooral iemand die alleen nog maar dingen doet die ze oprecht heel leuk vindt. Naar mijn mening leef je dan je leukste leven. Dit is natuurlijk niet altijd zo geweest, daarom neem ik je hieronder graag mee op mijn reis…


Laten we beginnen met mijn PCOS verhaal… 18 jaar was ik, toen ik besloot dat ik wilde stoppen met de pil. Nee, niet om zwanger te worden. Maar simpelweg om af te zijn van de naar mijn mening onnodige kunstmatige hormonen die ik elke dag weer slikte. In plaats daarvan had ik een koperspiraal laten plaatsen.

Volgens de gynaecoloog kon het een aantal maanden duren voordat mijn menstruatie weer op gang zou komen na het plaatsen van het spiraaltje. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn en werd ik gewoon na iets langer dan een maand ongesteld. Maar het deed wel echt ontzettend veel pijn. In eerste instantie dacht ik dat het door het spiraaltje kwam, aangezien deze een paar maanden de tijd nodig zou hebben om door mijn lichaam geaccepteerd te worden. Echter, werd het niet beter, alleen maar slechter. Zo slecht zelfs dat ik op een nacht huilend naast het bed van mijn ouders stond te smeken of we naar de dokter konden gaan. Daar ben ik uiteindelijk ook heen geweest. De precieze woorden van de dokter waren: ‘Je hebt gewoon een gevoelige baarmoeder.’ Waaruit ik concludeerde dat ze vond dat ik me aanstelde. Dus ik ging weer naar huis met het idee dat ik de pijn maar moest accepteren.

‘Je hebt gewoon een gevoelige baarmoeder’ 

Dus dat was wat ik deed. Totdat een ik een aantal maanden later weer zo erg ongesteld was dat ik zat te huilen van de pijn op de wc. Ik was op dat moment in Portugal en ik heb daar stel op sprong gezocht naar een gynaecologe die me zo snel mogelijk kon helpen. Ze maakte een inwendige echo en concludeerde dat ik PCOS had en waarschijnlijk endometriose daarbij. Binnenkort zal ik een blog plaatsen over wat PCOS  en endometriose precies inhouden. De diagnose kreeg ik in september 2017. De gynaecologe adviseerde me wederom aan de pil te gaan, om mijn natuurlijke menstruatie stil te leggen en hierdoor de klachten te verminderen.

Ik ging vol tegen het advies van de gynaecoloog in.

Ik ben echter nooit aan de pil gegaan. Na veel research, waar ik jullie uiteraard graag later meer over vertel, heb ik besloten dat dit niet de juiste oplossing voor mij was. PCOS en endometriose zijn namelijk natuurlijk te behandelen door middel van voeding, levensstijl en/of supplementen. Daar ben ik dus hard mee aan de slag gegaan. Dat dit echt de oplossing was, blijkt maar weer uit ons prachtige dochtertje Luna (2022), die geheel onverwachts haar entree maakte. We hadden immers niet verwacht dat ik zo snel, natuurlijk zwanger kon raken. De zwangerschap en bevalling waren zwaar, maar inmiddels is dat al aardig weggezakt en genieten we nu van ons kleine wondertje.

Wat heeft mij uiteindelijk geholpen?

Een combinatie van een gezonde levensstijl, de juiste supplementen en stressreductie. Maar ook; ademwerk voor vertrouwen in mijn lijf en het mooie inzicht dat het allemaal wel goed zou komen. Jou hier ook bij helpen is iets wat ik met alle liefde doe. Snuffel vooral verder rond op mijn website of stuur mij een berichtje.

10 reacties op ‘Sascha & haar verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s