Ademwerk/Breathwork

Vind jij het ook zo lastig om tijd voor jezelf te nemen? Of je grenzen aan te geven? Merk je dat jij nooit echt voorop staat? Is het altijd alleen maar geven en klaarstaan voor de ander?   

Vaak heb je het gevoel dat je met een enorme last op je schouders rondloopt, alsof je de hele wereld moet dragen. Gedachten blijven maar tollen en je staat constant aan.  Je voelt je opgesloten in je lichaam en de ‘uit’ knop is lastig te vinden.

Dit is niet wie jij bent! Ook jij kan deze patronen doorbreken en weer vóór jezelf staan i.p.v. achter. Het is heel normaal dat je niet altijd durft te kiezen voor jezelf, maar wanneer jij kiest voor jezelf, gaan anderen daar ook profijt van hebben. Waarom zou je langer wachten?

Ademwerk helpt je bij het:

  • Helen van traumatische ervaringen (leeg dat rugzakje) – eigenlijk een soort therapie zonder praten. 1 breathwork sessie kan gevoelsmatig gelijk staan aan meerdere therapiesessies.
  • Aanraken van het ‘uitknopje’.
  • Ontspannen van je hele lichaam.
  • Sterk in je schoenen staan.
  • Ervaren hoe het is om diep in je lichaam te zakken.
  • Vinden van diepe rust en ervaren van een verlicht gevoel.
  • Boosten van je immuunsysteem.
  • Aanwakkeren van het zelfhelend vermogen van je lichaam.
  • Ontvangen van (spirituele) inzichten.

“Love is the goal, breath is the journey.”

Tijdens de 1:1 ademwerk sessies, in het Engels ook wel Breathwork genoemd, gaan we na een kort intakegesprek, op verschillende manieren ademhalen. Je kunt hierdoor in een andere staat van bewustzijn komen. Hierdoor wordt je hoofd het zwijgen opgelegd en mag je lichaam spreken. Je onderbewustzijn komt aan het woord.

Je lichaam zit vol met ‘riviertjes’ (energiebanen) die vol liggen met steentjes (trauma’s). Tijdens de verbonden ademhaling gaan we die steentjes voorzichtig aanraken en oplossen. Het voordeel hiervan is dat je mij niets hoeft te vertellen. Het is dus eigenlijk een soort therapie zonder praten.

Voelen = eng. Dus stoppen we vaak ons gevoel weg, niet wetende dat dit ergens in ons lichaam opgeslagen wordt. En dat wil eruit! Verdriet of pijn heeft aandacht nodig. Dit gaan we het geven tijdens de ademsessie(s). Het is niet alleen maar naar trouwens, sommige mensen krijgen prachtige inzichten of voelen zich juist intens gelukkig. Elke sessie is anders.

Voorafgaand aan de ademsessie doe ik een aantal oefeningen met je om trillingen op te wekken. Heb je ooit weleens een dier zich uit zien schudden of trillen met zijn been? Dat is een trauma release die wij hebben afgeleerd. In plaats van ons trauma te voelen en op te lossen, stoppen we het weg in ons lichaam. Gelukkig kunnen we het met deze oefeningen naar buiten brengen en helen.

Weet dat je bij mij volledig veilig bent. Ik overspoel je met liefde en zachtheid en voel precies aan wat jij nodig hebt. Zie een ademsessie dan ook als een momentje voor jezelf en een stapje verder in de richting van zelfontwikkeling.

Weet ook dat je lichaam je altijd precies geeft wat je aan kan en wat je nodig hebt. Het kan dus zijn dat je de eerste keer niet tot de kern komt. En de tweede of derde keer ook niet. Zie het als een ui die je laagje voor laagje afpelt en geef je lichaam tijd.

Kosten en info

Ademsessies duren ongeveer 2 uur, maar ik plan altijd ruim de tijd in. Mocht je langer de tijd nodig hebben dan is dat geen probleem.

De kosten voor een 1:1 ademsessie in mijn praktijk in Vreeland zijn €99,- Vanaf februari is het ook mogelijk om duosessies, triosessies of sessie met 4 personen in te plannen, zie hiervoor mijn tarievenpagina.

Ik organiseer geregeld groepssesies. Houd mijn social media en mijn agenda hiervoor goed in de gaten of stuur mij een mailtje.

Wil je samen met een groepje vrienden of vriendinnen graag een ademsessie ervaren? Dat kan bij jou op locatie! Je kunt mij dan een mailtje sturen met het aantal personen en de gewenste locatie, prijs in overleg.

Prijzen zijn inclusief een kopje rauwe cacao (werkt hart openend en mega gezond) en wat te eten na de sessie.

De klankschaal die ik bespeel tijdens onze sessie