Wat moet ik nu weer eten? Tussendoortjes

Heel begrijpelijk als je soms even niet meer weet wat je moet eten en daardoor weer in je oude (ongezonde) eetpatroon terugvalt. Zeker nu de paaseitjes rond je oren vliegen (guilty). Daarom volgt deze reeks van blogposts. In de weken die volgen zal ik jullie elke week verblijden met wat eet-inspiratie. Vandaag: tussendoortjes.

Je hoeft natuurlijk niet altijd tussendoortjes te eten. Ikzelf eet echt wanneer ik trek krijg. En omdat ik vaak vrij groot lunch of ontbijt heb ik door de dag heen minder trek. Heb je weleens zin in een tussendoortje? Probeer dan eens een van de onderstaande tips:

Tips voor tussendoortjes

Fruit met notenpasta

Aardbeien met amandelboter, appel met pindakaas, banaan met cashewboter… Yummie! En ook nog eens super makkelijk mee te nemen naar werk of school. Notenboters/notenpasta’s kun je vaak gewoon kopen bij de supermarkt. Deze is bijvoorbeeld erg lekker.

Daarnaast helpt het combineren van fruit (suikers) met vet (noten) de piek in je bloedsuiker te verminderen. Dubbel winst dus!

Bak eens bananenbrood

Iets meer werk dan de vorige. Maar bananenbrood, ofwel bananencake kun je gewoon van te voren maken en in de koelkast of vriezer bewaren. Je kunt er echt van alles in doen, maar het belangrijkste zijn natuurlijk de bananen; het liefst net iets te rijp om uit het vuistje te eten. Kies een meel soort en maak een mengsel van alles dat je lekker vindt in de cake (nootjes, rozijnen, blauwe bessen, etc). En bakken maar!

Over bakken gesproken… Heb je weleens gedacht aan gezonde brownies? Bijvoorbeeld van zwarte bonen met avocado erin!

bananencake

Groente met hummus

Je kunt natuurlijk een wortel snacken, maar dat is wel erg konijnenvoer saai. Dip daarom je worteltje, bleekselderij, paprika, komkommer of andere groente eens in een beetje (zelfgemaakte) hummus! Hartstikke lekker als je het mij vraagt én je krijgt weer wat groente binnen.

44607850_278414496144550_5716378518529516237_n

Geroosterde kikkererwten

Zin in iets hartigs? Rooster dan eens wat kikkererwten. Super simpel. Neem een potje kikkererwten en laat deze uitlekken. Meng vervolgens met wat olijfolie en kruiden naar keuze, bijvoorbeeld paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en een beetje zout. Vervolgens leg je ze op een bakplaat (met bakpapiertje) en doe je de plaat in een voorverwarmde oven (ongeveer 180 graden). Na 30 minuten hussel je een ze een beetje en laat je ze nog 10 minuten in de oven.

Even af laten koelen en je bent klaar. Ook handig om van te voren te maken 😉

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Volgende week: lunch! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s