Wat moet ik nu weer eten? Tips voor de lunch

Heel begrijpelijk als je soms even niet meer weet wat je moet eten en daardoor weer in je oude (ongezonde) eetpatroon terugvalt. In de weken die volgen zal ik jullie elke week verblijden met wat eet-inspiratie. Ontbijt en tussendoortjes kwamen eerder al aan bod, maar vandaag: de lunch!

School/werk lunches

Ben je niet zo’n bofkont als ik die op de school de lekkerste lunches geserveerd krijgt, maar moet je zelf iets verzinnen om mee te nemen naar werk of school? Hier zijn wat ‘meeneem proof’ lunch ideeën!

Kliekjes van de vorige dag

Tja, ik zweer erbij. De avond van te voren maak je gewoon net iets meer curry, quinoa, salade of wat dan ook (volgende week is diner aan de beurt, nog even wachten) en dit neem je mee in een bakje naar je werk of school. Probeer wel altijd te zorgen voor BPA-vrije bakjes. BPA is een stofje dat vaak in plastic zit om het zacht te maken. Zeker mee oppassen als je het nog iets wat warme kliekje van gisteravond in een bakje doet.

Houd je van warm eten tussen de middag, maar ben je net als ik niet zo’n fan van magnetrons? Er bestaan ook thermo bakjes die je eten tot wel 9 uur warm of koud houden. Handig!

Spannende salades

Ik loop niet zo warm voor simpele salades. Maak er daarom een feestje van. Zie hier: avocado, grapefruit, spinazie en pijnboompitjes:

IMG_5588.jpg

Beetje olijfolie er overheen, heerlijk!

Of deze avocadosalade met kikkererwten, mayonaise (zonder suiker) en kruiden naar keuze! Of een vergelijkbare (zoete) aardappelsalade, ook lekker!

IMG_5920.JPG

(Ei) wraps

Wraps of hartige pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Heb je er weleens eentje van ei gemaakt? Heerlijk met gerookte zalm en avocado. Of stop ze vol met groente en hummus.

Tip: om ze makkelijk mee te nemen, kun je er twee satéprikkers in prikken en dan de wrap doorsnijden en in een bakje doen. Of wikkelen in aluminium folie.

En als je echt niet zonder brood kan…

Moeilijk afscheid nemen van je broodje kaas tussen de middag? Zorg dan dat je dat broodje lekker dik belegt met gezond beleg. Stapelen zorgt voor een minder grote piek in je bloedsuikerspiegel. Stapel met (groente) spreads, avocado, ei, hummus en dergelijke.

Heel erg veel succes met bedenken van een lekkere school/werk lunch!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s