Wat doe je dan precies? Studie uitleg

Ik word geen vuilnisvrouw, schoonheidsspecialiste, verpleegkundige of secretaresse.  Mijn studiekeuze is niet de meest voor de hand liggende. Orthomoleculaire geneeskunde zal namelijk niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Dat is niet erg, daarom schrijf ik er nu juist een blog over!

Orthomoleculaire geneeskunde

Ortho = gezond. Moleculair geeft aan dat het moleculen betreft. Kortom: het gebruiken van stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Ik zeg meestal ‘geneeskunde met voeding en andere natuurlijke stoffen’ om het wat makkelijker te maken. Maar het is zoveel meer dan dat. Ik ga mezelf geen dokter (in spe) noemen, maar ik ga wel mensen genezen, klachten verminderen of zelfs voorkomen dat ze ziek worden. Allemaal op een natuurlijke manier door middel van het aanpassen van eetgewoonten, leefstijl en suppletie.

Reguliere geneeskunde

De reguliere geneeskunde maakt vaak gebruik van symptoombestrijding. “Heb je hoofdpijn? Dan zorgen we dat je de pijn nauwelijks meer voelt.” Orthomoleculaire geneeskunde zal zich meer focussen op waar je klachten vandaan komen en deze bij de wortel aanpakken. Of zelfs (familiaire) klachten voorkomen.

Het zou het allermooist zijn als deze twee samen zouden werken. Soms hebben we het een nodig en soms het ander, of juist een combinatie van.

Particuliere opleiding

Helaas is er nog geen echte HBO Orthomoleculair Geneeskunde, al zijn ze daar wel mee bezig. Momenteel is het dus nog een particuliere opleiding met veel thuisstudie.

Ik volg deze opleiding bij het Ortho Health Foundation,  maar er zijn ook andere organisaties die dezelfde opleiding verstrekken. De studie die ik volg bestaat uit drie niveaus en ik ben momenteel bezig met niveau 2. In november heb ik de eerste gehaald en ben ik nu officieel ‘voedingsadviseur’.

Omdat ik met de gezondheid van mensen aan het werk ga, is het ook van belang dat ik een goede medische basis kennis heb. Deze volg studie volg ik dan ook bij Total Health. Na het behalen van dit diploma kunnen mijn cliënten een gedeeltelijke vergoeding van de zorgverzekering terug krijgen (afhankelijk van de zorgverzekeraar).

Al met al ben ik super dankbaar dat ik de mogelijkheid om deze opleiding te kunnen volgen én dat ik echt iets kan gaan doen wat ik heel leuk vind.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over deze studie, dus als je vragen hebt mag je die altijd aan me stellen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s