Hormoontest met verrassende resultaten…

Een paar weken geleden heb ik mijn hormonen getest door middel van speeksel. Vorige week heb ik hiervan de uitslag gekregen. Die uitslag was iets anders dan dat ik verwacht had….

Stiekem was ik best een beetje zenuwachtig en had ik in mijn hoofd al allerlei scenario’s uitgedacht. “Oh, ik heb vast teveel testosteron en te weinig progesteron”.

Goed, ik zal jullie niet langer meer in spanning houden:

hormoon

TADAAAAAAA, zoals je ziet zijn ALLE geslachtshormonen in het GROEN. Even voor de duidelijkheid; groen is uitstekend 🙂 Dit betekent dat ik volgens mijn hormoonwaardes GEEN PCOS of endometriose (meer) heb. En dat ik in principe op een natuurlijke manier zwanger zou kunnen raken in de toekomst. Hoe fijn is dat?!

Kleine keerzijde van dit verhaal is wel dat het nog niet helemaal zeker is waar mijn klachten precies vandaan komen. Het zou goed kunnen zijn dat deze veroorzaakt worden door het verhoogde DHEA, maar daar vertel ik jullie binnenkort graag meer over.

Let me know! Overweeg jij weleens om je hormonen te laten testen?

4 reacties op ‘Hormoontest met verrassende resultaten…

  1. Hi Carola, mijn eierstokken zijn vorig jaar ook bekeken. Ik had niet genoeg cysten op mijn eierstokken voor de diagnose. Hormonen zorgen er uiteindelijk voor dat er cysten gevormd worden. Je kunt je dus voorstellen dat als je hormoon waardes oké zijn, er ook (nauwelijks) cysten gevormd worden!

   Like

   1. Klopt! Bij mij zijn meerdere malen dmv bloedonderzoek mijn hormonen bekeken. Altijd een goed resulaat maar helaas toch pcos.

    Like

   2. Dan ben ik ook wel benieuwd naar je DHEA-waardes. Hebben ze die ook gemeten of alleen geslachtshormonen? Ik heb dus een verhoogd DHEA niveau waardoor je ook pcos klachten kunt krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s