RECEPT: Portobello kikkererwten burger

In deze blog maak je kennis met een van mijn favoriete recepten; Portobello burgers! Je gebruikt bij dit recept de Portobello, je weet wel die grote paddenstoel, als broodje voor je burger. Uiteraard kun je verschillende variaties maken op dit recept. Bijvoorbeeld met rundvlees, kip of zwarte bonen. In dit recept laat leg ik uit hoe je een Portobello met kikkererwten burger klaarmaakt.

Dit heb je nodig voor 1 burger:

 • 2 Portobello’s
 • ½ Avocado
 • ongeveer 240 gram kikkererwten, dit is vaak een blikje of potje.
 • 1 kleine ui, fijngesneden
 • Teentje knoflook
 • 2 theelepels (suikervrije) mayonaise
 • 2 eieren
 • Snufje peper en zout
 • 2 theelepels appelazijn
 • 2 eetlepels boekweitmeel
 • Kruiden naar smaak
 • 2 theelepels olijfolie
 • Kokosolie
 • Blender of keukenmachine
 • Oven
 • koekenpan
 • ovenschaal

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Giet vervolgens de kikkererwten af en doe ze in de blender/keukenmachine samen met de knoflook, ui, appelazijn, boekweitmeel, eieren en kruiden. Mix dit vervolgens tot een geheel. Let op dat je niet alles fijn mixt, voor een bite! Uiteindelijk maak je met dit mengsel wel meerdere burgers in een keer. Handig toch?! Afhankelijk van hoe dik je de burgers wilt, kun je het mengsel verdelen. Ik maak er meestal 3 tot 4 burgers van.  Zet de burgers ongeveer een kwartier in de koelkast.

Ondertussen snijd je de steeltjes van de Portobello’s af en maak je ze schoon met een keukenpapiertje. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en eventueel wat zout naar smaak. Zet ze daarna in de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 minuten. Let erop dat ze een beetje goudbruin van kleur moeten worden.

Goed nieuws! Het meeste werk zit erop en je kunt bijna aanvallen! Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak vervolgens de kikkererwten burgers totdat deze gaar zijn, ongeveer vier minuten aan elke zijde. Ondertussen kun je de halve avocado prakken met eventueel een klein scheutje water, peper, zout of andere kruiden.

Wanneer alles klaar is, worden de portobello’s gebruikt in plaats van brood. De ene dus boven en de andere onder. Daartussen doe je de mayonaise, kikkererwten burger en de geprakte avocado.

Enjoy 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s